Κατηγορίες
Πολιτισμός

“Επέστρεψε” το μαγεμένο πάρκο

Την ευκαιρία να απολαύσουν διαδραστικές διαδρομές, συναντώντας νεράιδες και ξωτικά, θα έχουν όσοι επισκεφθούν το Χριστουγεννιάτικο “Μαγεμένο Πάρκο” στην Κομοτηνή.  

Συναυλίες με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και μουσικές, δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά από τους παιδικούς σταθμούς της πόλης, θεατρικές παραστάσεις και face painting , περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει στις 9 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 5 Ιανουαρίου του 2020. Στο σπίτι του Αη Βασίλη τα παιδιά θα γράψουν το γράμμα τους προς τον αγαπημένο τους Άγιο ενώ στην Πλατεία Ειρήνης, θα προσφέρονται εδέσματα από τους σπουδαστές του τμήματος «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)» του τοπικού ΔΙΕΚ.

Από την Παρασκευή 20 του μηνός, στο χώρο του Πάρκου θα λειτουργήσει Χριστουγεννιάτικη αγορά που θα στεγαστεί σε τέσσερις ξύλινους οικίσκους που έχουν τοποθετηθεί για το σκοπό αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το “Μαγεμένο Πάρκο” ανοίγει τις πύλες του για 2η συνεχόμενη χρονιά πλαισιωμένο με πλήθος διαφορετικών εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους, που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού (Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ.).

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου

Από τις 9.30 π.μ., τα μικρά παιδιά της πόλης, επισκέπτονται το Μαγεμένο Πάρκο.

Σήμερα κοντά μας, τμήματα από τον Παιδικό Σταθμό «Μορμόλης» και τον Βρεφονηπιακό Σταθμό της ΙΜΜΚ.

5 μ.μ Παπανικολάου Χριστουγεννιάτικη συναυλία από τη Σύγχρονη Μουσική Σχολή «Θράκες».

8.30 μ.μ. Πολιτιστική Κίνηση Ροδόπης

 Συναυλία με τη Big Βand «Allegro”. Τζαζ μουσική, υπό τη διεύθυνση του Νικόλαου Ιερώνυμου. Θα παρουσιαστούν, γνωστές μουσικές από τη δεκαετία του ’60 έως σήμερα.

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου

Από τις 9.30 π.μ., τα μικρά παιδιά της πόλης, επισκέπτονται το Μαγεμένο Πάρκο.

Σήμερα κοντά μας, τμήματα από τον Β΄ Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό και  το 4ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής.

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου

Από τις 9.30 π.μ., τα μικρά παιδιά της πόλης, επισκέπτονται το Μαγεμένο Πάρκο.

Σήμερα κοντά μας, τμήματα από τον Ζ΄ Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό και τον Βρεφονηπιακό σταθμό «Παιχνιδοκαμώματα».

11 π.μ. Πλατεία Ειρήνης. Οι καταρτιζόμενοι των ειδικοτήτων «Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ» και «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)» του ΔΙΕΚ Κομοτηνής,  προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους γλυκίσματα, διακοσμούν τα παιδικά προσωπάκια με χριστουγεννιάτικες πινελιές και συμβάλλουν στη δημιουργία χαρμόσυνου χριστουγεννιάτικου κλίματος.

7:30 μ.μ. Πολιτιστικό Κύτταρο (πρώην ΡΕΞ): Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από τους «Φιλοτέχνες»

8 μ. μ., Μέγαρο Μουσικής: Η ορχήστρα του Συλλόγου «Φίλοι της Μουσικής Θράκης» παρουσιάζει μία μεγάλη Χριστουγεννιάτικη συναυλία με δημοφιλή έργα από το διεθνές ρεπερτόριο καθώς και μουσική για τα Χριστούγεννα.

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου

Στις 10 π.μ. και στις 6 μ.μ, διαδρομές  για τα παιδιά της πόλης, με ξενάγηση στο Μαγεμένο Πάρκο.

11 π.μ., Μαγεμένο Πάρκο: Η ΧΕΝ Κομοτηνής  και η ομάδα κουκλοθέατρου “Το Χοντρό  Μπιζέλι” παρουσιάζουν την παράσταση ΄’Το μαγικό κουτί της Αριάδνης”.

Μια απλή  και ενδιαφέρουσα ιστορία βασισμένη στην Τέταρτη Αρχή της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Παιδιού, σύμφωνα με την οποία κάθε παιδί πρέπει να έχει τροφή, στέγη, ψυχαγωγία και ιατρική περίθαλψη.

Η Αριάδνη έχει ένα μαγικό κουτί μέσα στο οποίο ζουν ζωηρόχρωμα  λαγουδάκια, τα οποία χρειάζονται βοήθεια για να βρίσκουν τροφή, να μην αρρωσταίνουν και να είναι χαρούμενα.

Θα τα καταφέρει άραγε;

6 μ. μ.  Διαδραστική περιήγηση στο Μαγεμένο Πάρκο. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

6 μ.μ. Μαγεμένο Πάρκο: Το Μουσικό Εργαστήρι «Νότα» του Χρήστου Χατζόπουλου με τους μαθητές του, παρουσιάζουν κάλαντα απ΄ όλη την Ελλάδα.

6.30 μ.μ. Στο Πολιτιστικό Κύταρο (πρώην ΡΕΞ): Το θεατρικό εργαστήρι «επί σκηνής» παρουσιάζει πέντε μικρές ιστορίες με τίτλο: «Τα πνεύματα των Χριστουγέννων».

 Χριστούγεννα. Γιορτή χαράς! Αγάπης! Ομόνοιας! Ελπίδας… Μα… γιατί η Άννα δεν παίζει με τις φίλες της; Τι θέλει πια αυτός ο ανικανοποίητος βασιλιάς; Ωχ πια κι αυτή η δασκάλα μας… να μας βάλει να γράψουμε ένα ποίημα για την αγάπη! Και ποια είναι επιτέλους αυτή η Φεριχά; Υπάρχει περίπτωση να χάσουμε τη χαρά των Χριστουγέννων;

Πέντε δρώμενα για την αγάπη, τη φιλία, τη συμπαράσταση από τους μαθητές του θεατρικού εργαστηρίου «επί σκηνής».

Διδασκαλία: Μυρσίνη Λαντζουράκη και Βούλα Παναγιωτίδου

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου

11:00 π. μ. με 2:30 μ. μ.: DJ΄s (στις οδούς Βενιζέλου, Ερμού και Σ. Βέμπο – Αγίου Γεωργίου) και κλόουν σκορπίζουν το κέφι σε μικρούς και μεγάλους με μουσική, χορό και παιχνίδια! Και μας καλούν να τους ακολουθήσουμε με χαρά κι ενθουσιασμό, κάνοντας τις βόλτες και τις αγορές μας ευχάριστες και διασκεδαστικές.

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής.

Στις  11.30 π .μ., διαδρομές για τα παιδιά της πόλης, με ξενάγηση στο Μαγεμένο Πάρκο

Στις  11:30  π.μ. Ίδρυμα Παπανικολάου: Tο Θρακικό Θέατρο Σκιών του Γιάννη Βουλτσίδη, παρουσιάζει την «Καλύβα των Χριστουγέννων» που είναι ένα αφήγημα του Φώτη Κόντογλου, με τον Αη Βασίλη τον Βυζαντινό. Πάνω του στηρίχθηκε η θεατρική αυτή διασκευή, που ενσωματώνει αφήγηση, στοιχεία περφόρμανς, ζωντανό θέατρο και θέατρο σκιών και μουσική.

7.30 μ.μ., Μαγεμένο Πάρκο:  Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και  Κάλαντα από όλη την Ελλάδα. Παίζουν οι μουσικοί: Ιφιγένεια Αθανασοπούλου, Γιώργος Κελεσίδης, Μπαρίς Οβαλί,  Σοφία Χατζοπούλου, Ηρακλής Ψωμαδόπουλος.

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου

Στις 11 π.μ., διαδρομή  για τα παιδιά της πόλης, με ξενάγηση στο Μαγεμένο Πάρκο

7 μ.μ. Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο

Ο Σύλλογος των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων βραβεύει τους αριστούχους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων και τους εισαχθέντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ φοιτητές μέλη του Συλλόγου.

Τρίτη 24  Δεκεμβρίου

Στις 11 π.μ., διαδρομή  για τα παιδιά της πόλης, με ξενάγηση στο Μαγεμένο Πάρκο

Σύλλογοι και φιλαρμονικές έρχονται στο Μαγεμένο Πάρκο να μας πουν τα κάλαντα

11 π.μ. Μαγεμένο Πάρκο: Ο Μάγος Ρότζερ και η ομάδα του, σε μία παράσταση με μαγικά κόλπα , μπαλονοκατασκευές για τα παιδιά , γιγάντιες σαπουνόφουσκες, μουσικοκινητικό πρόγραμμα σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς. Ξυλοπόδαρος και ξωτικό, φωτογραφίζονται και παίζουν με τους μικρούς επισκέπτες του Μαγεμένου Πάρκου.

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου

11:00 π.μ. Μαγεμένο Πάρκο: Ο Μάγος Ρότζερ και η ομάδα του, σε μία παράσταση με μαγικά κόλπα , μπαλονοκατασκευές για τα παιδιά , γιγάντιες σαπουνόφουσκες, μουσικοκινητικό πρόγραμμα σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς. Ξυλοπόδαρος και ξωτικό, φωτογραφίζονται και παίζουν με τους μικρούς επισκέπτες του Μαγεμένου Πάρκου.

Στις  11:30  π.μ. Ίδρυμα Παπανικολάου: Tο Θρακικό Θέατρο Σκιών του Γιάννη Βουλτσίδη, παρουσιάζει την «Καλύβα των Χριστουγέννων» που είναι ένα αφήγημα του Φώτη Κόντογλου, με τον Αη Βασίλη τον Βυζαντινό. Πάνω του στηρίχθηκε η θεατρική αυτή διασκευή, που ενσωματώνει αφήγηση, στοιχεία περφόρμανς, ζωντανό θέατρο και θέατρο σκιών και μουσική.

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου

Στις 11 π.μ. διαδρομές για τα παιδιά της πόλης, με ξενάγηση στο Μαγεμένο Πάρκο

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου

11:30 π.μ .Πλατεία Ειρήνης

 Καμήλες και Ντιβιτζήδες από το Σύλλογο Ανατολικορομυλιωτών.  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής ζωντανεύει στην Κεντρική Πλατεία της πόλης έθιμα και συνήθειες, υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής.

Στις 12 μ, διαδρομή  για τα παιδιά της πόλης, με ξενάγηση στο Μαγεμένο Πάρκο

Στις 8.30 μ.μ. στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής: Η θεατρική ομάδα των Έντιμων Απατεώνων Ξάνθης, παρουσιάζει το έργο «Ποια Ελένη;»

Οι Έντιμοι Απατεώνες είναι μία θεατρική ομάδα αποτελούμενη περίπου από 50 άτομα (μαθητές και φοιτητές). Επιλέγει συνήθως να ανεβάζει κωμωδίες με κοινωνικά μηνύματα. Στο συγκεκριμένο θεατρικό, αυτό που οι Έντιμοι θα προσπαθήσουν να αναβιώσουν διαδραστικά με το κοινό τους είναι το εξής: “Τελικά, η ομορφιά είναι μία και απόλυτη; Ή μήπως είναι και αυτό ένα προϊόν της κοινωνικής σύμβασης;” Η είσοδος είναι δωρεάν αλλά οι θεατές μπορούν εθελοντικά να προσφέρουν αγαθά για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου

Στις 12 μ και στις 6 μ.μ, διαδρομές για τα παιδιά της πόλης, με ξενάγηση στο Μαγεμένο Πάρκο

6 μ.μ. Πολιτιστικό Κύτταρο (Πρώην ΡΕΞ) Οι Redicolo παρουσιάζουν την παράσταση  «Ρομπέν των Δασών – Η αληθινή ιστορία» Μαριονέτες και κούκλες σε ανθρώπινο μέγεθος, γιγαντόκουκλες και θεατρικές μάσκες, μουσική και τραγούδι, αμεσότητα και διάδραση με τα παιδιά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των παραστάσεων Redicolo. 

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου

10 π.μ.  Πλατεία Ειρήνης, ο Σύλλογος των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων, σας καλεί να δοκιμάσετε παραδοσιακές Σαρακατσάνικες πίτες.

Στις 11 μ, διαδρομή  για τα παιδιά της πόλης, με ξενάγηση στο Μαγεμένο Πάρκο

11.30 π.μ., Πολιτιστικό Κύτταρο (Πρώην ΡΕΞ) : Οι Redicolo παρουσιάζουν την παράσταση  «Ο Κύκλος με τις κούκλες» Μαριονέτες και κούκλες σε ανθρώπινο μέγεθος, γιγαντόκουκλες και θεατρικές μάσκες, μουσική και τραγούδι, αμεσότητα και διάδραση με τα παιδιά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των παραστάσεων Redicolo. 

10 μ.μ. Λέσχη Κομοτηναίων

Εκδήλωση του Συλλόγου Alma libre με τίτλο: «Αποχαιρετώντας τη χρονιά με ένα τάγκο»

5.30 μ.μ. Δρόμοι της πόλης και πλατεία Ειρήνης

Μωμόγεροι  με αφετηρία το Δημαρχείο της πόλης,  κατακλύζουν τους δρόμους  και ανταμώνουν στην πλατεία Ειρήνης όπου συμμετέχουν σε ένα έθιμο του Πόντου! Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου

Από το πρωί, σύλλογοι και φιλαρμονικές έρχονται στο Μαγεμένο Πάρκο να μας πουν τα κάλαντα

Στις 12 μ, διαδρομή  για τα παιδιά της πόλης, με ξενάγηση στο Μαγεμένο Πάρκο

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου

11.30 π.μ. Μαγεμένο Πάρκο Ο Μάγος Ρότζερ και η ομάδα του, σε μία παράσταση με μαγικά κόλπα , μπαλόνοκατασκευες για τα παιδιά , γιγάντιες σαπουνόφουσκες, μουσικοκινητικό πρόγραμμα σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς. Ξυλοπόδαρος και ξωτικό, φωτογραφίζονται και παίζουν με τους μικρούς επισκέπτες του Μαγεμένου Πάρκου

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου

Στις  12 μ, διαδρομή  για τα παιδιά της πόλης, με ξενάγηση στο Μαγεμένο Πάρκο

Σάββατο 4 Ιανουαρίου

7.30  μ.μ. Στο Μαγεμένο Πάρκο:  Οι «Κόκκινες μύτες» παρουσιάζουν  Clown gags, θεατρικά σκετσάκια, ταχυδακτυλουργικά τρικ, ζογκλερικά κόλπα, αστείους διαγωνισμούς, μουσικοκινητικά παιχνίδια, μπαλονοκατασκευές, ζωγραφική προσώπου, αστείες γκάφες και προσφέρουν απλόχερα το γέλιο

Κυριακή 5 Ιανουαρίου

11.30 π.μ. Μαγεμένο Πάρκο: Οι «Κόκκινες μύτες» σε μία ακόμη παράσταση για τους μικρούς μας φίλους

Από τον/την Αλεξανδρος Χατζοπουλος

Είμαι Δημότης της Κομοτηνής, εκκολαπτόμενος Δημοσιογράφος στο Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Αλεξανδρούπολης, και απόφοιτος του 1ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής, διετέλεσα πρόεδρος δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου, κατα την σχολική χρονιά 2018-2019. Επίσης είμαι εθελοντής στο Ευρωπαικό κέντρο πληροφόρησης europe direct. Είμαι πολυ κοινωνικός άνθρωπος αγαπώ την δημοσιογραφία και μου αρέσει να ασχολούμαι με τα κοινά.